maternal
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

 
Advanced search

22745 Posts in 6703 Topics- by 17593 Members - Latest Member: permsk

20-10-2019 04:04:45
  Show Posts
Pages: [1] 2
1  JoomGallery 2.x ACL / Solved Topics: Frontend / Re: Prevent metadata being stripped in downloaded images? on: 09-03-2012 13:32:39
I think you have to also disable the watermark.

Bingo! That's it. One must disable the "download with watermark" in User Access Rights/Download. But you can allow the watermark in the Detail View/General Settings with no problem.

Thanks very much!

don
2  JoomGallery 2.x ACL / Solved Topics: Frontend / Re: Prevent metadata being stripped in downloaded images? on: 09-03-2012 00:07:37
Quote
that's because the IPTC data is retrieved from the original image while the detail image is displayed.

I enabled downloads, original images only, and disabled right-click because that route stripped metadata. Then I downloaded the CV image from the gallery and metadata is still gone. Checking in the server again, all metadata exists in detail and originals.

don
3  JoomGallery 2.x ACL / Frontend / Re: No thumbs in category view Joomla 2.5.2 / JG 2.0 stable on: 08-03-2012 23:49:37
there are two places to specify width and height of thumbnails. The first is in tab 'General Settings' -> 'Image Processing' and the second is in tab 'Frontend Settings' -> General Settings'.

Thank you! I'm glad to have available all the detailed settings. Seems I was bound to miss one, though. Sorry.  Rolleyes

don
4  JoomGallery 2.x ACL / Solved Topics: Frontend / Prevent metadata being stripped in downloaded images? on: 08-03-2012 05:36:50
I run Image Magick with JG 2.0 stable and Joomla 2.5.2. When users download an image, whether detail or original, the metadata is stripped, despite being present on the server. However, if we embed a JG image in an article, the metadata is retained on download.

We need to preserve our metadata on downloads so potential clients have a way to contact us, and to prevent our images becoming orphans.

Test site:
http://pi17.artsouthend.com/gallery/

You'll see full metadata in /gallery/landscape/ with the "metadata Test_2" image. If you download that (right-click), you will find no metadata. If you go to the /fonts/ menu item, you'll see the same image displayed. If you download that, all metadata is retained.

Am I correct in assuming this is something JG is doing? Is there something I can do to tell JG to retain metadata on download?

FYI, users may be interested in this initiative to preserve metadata in images they display online:
http://www.embeddedmetadata.org/

Many thanks.
5  JoomGallery 2.x ACL / Frontend / Re: No thumbs in category view Joomla 2.5.2 / JG 2.0 stable on: 08-03-2012 01:07:11
Quote
@allfive: The 'height' of your images is set to 0.

Chraneco, I had thumbs designated to be resized by width, and both height and width were set to 100, same as they were set when the thumbs used to show. I take it I don't have to specify pixels? I re-entered the values and saved. Same result. The problem has spread to all thumbs in the category and subcategory views. I tried "recreating" some images, still no effect.
6  JoomGallery 2.x ACL / Frontend / No thumbs in category view Joomla 2.5.2 / JG 2.0 stable on: 07-03-2012 03:38:34
JG 2.0 beta 5 and upgrade to stable;
Joomla 1.7.4,
Image Magick

Thumbnails in category view disappeared (crushed) after upgrade to stable. New images uploaded from front end would not appear in category view in the last beta release. Otherwise gallery functions as expected.

Test site:
http://pi17.artsouthend.com/gallery/

Click on any category.

???

[Edit] Just updated to Joomla 2.5.2. No change.

Thanks.
7  JoomGallery 2.x ACL / Backend / Administration / Re: All images disappeared! on: 02-03-2012 04:55:11
I was unable to recreate the problem despite going thru many settings I would normally be concerned with. I did lose two thumbnails in Category view (they were collapsed to whitespace about 4px high and the width of the original thumb) during a change that seemed unrelated. It only happened in two categories to two images and wasn't noticed right away. Once I moved the images from the main category to a subcategory, the thumbs returned to normal. Descriptions and title always remained functional.

Test gallery:
http://pi17.artsouthend.com/gallery
8  JoomGallery 2.x ACL / Backend / Administration / Re: All images disappeared! on: 01-03-2012 19:40:05
Thanks for the dialog, BillsBayou. Having a dialog about problems gets one over the initial shock of bewilderment in these situations and gets you down to describing the problem logically. Usually a solution comes to my mind after I carefully describe the problem to another. Smile

After restoring the images from the ISP's backup, I restored the specific JoomGallery tables from the server's MSQL backup. This was easy from my ISP's control panel. Next I did a JG maintenance check, then Optimize Tables command from the JG admin area. That restored everything to perfect working order.

Now I'll make one change at a time and see if I can trigger the fatal event. When/if I find it, I will post. Hopefully the bug will be found and killed!

don
9  JoomGallery 2.x ACL / Backend / Administration / Re: All images disappeared! on: 01-03-2012 02:50:19
HI, Bills. No images exist in /images/joomgallery. Only the folder structure representing the categories and subcategories. Nothing in Detail/Thumbs/Originals.

I did, just now, go to my ISP's backup from yesterday and did a "Merge and overwrite" of the /images/joomgallery folder. That restored the details/thumb/originals in their respective folders, but they all cam up as orphans with no suggestions in the Maintenance Manger. I don't know how to connect them to their proper place in the JoomGallery admin interface. They are all orphans and cannot display in the gallery.

This scares me.
10  JoomGallery 2.x ACL / Backend / Administration / All images disappeared! on: 29-02-2012 23:03:10
v2.0.0 BETA5, Joomla 1.7.4
http://pi17.artsouthend.com/gallery

Gallery with 50 images, 13 categories, 40 subcategories. Installed fresh as JG 2 beta months ago. DId regular gallery upgrades. Did maintenance check several days ago, and a "recreate images" to resize thumbs. Everything fine. Today I turned off the subcategory view in the Category page and previewed to see all images are gone! The gallery and category structure are there, but no images! No image content in the "/images/joomgallery" folder, but the image folders are there. No other user shows up in the logs. I am the only SuperAdmin.

Cheez. What happened?!? Shocked

don
11  Archive / Frontend / Re: Category not opening to image view in one category only on: 31-01-2011 19:05:42
This problem was resolved completely by enabling the FTP layer. I previously had lots of problems enabling it, and can't remember whether I installed JoomGallery with FTP layer enabled or not, but my host helped with a solution and the gallery now works fine.

One question - some servers configurations don't allow the FTP layer, or at least make it difficult to enable. Is the FTP layer necessary for JoomGallery? Is there documentation about JoomGallery with the FTP layer off?
12  Archive / Frontend / Re: Category not opening to image view in one category only on: 30-12-2010 16:04:27
In checking the gallery, I see that one other category now fails to open when clicked on it. Aerial/Aviation.
http://www.artsouthend.com/pi/en/gallery/

It was previously empty and while the ailing category problem (Advertising2) existed I upload a new image and assigned it to the Arial/Aviation category.

There is no alias description in the Edit Category window and saving it without any text in the alias field does not add any text there or solve the problem in the front end view.

Help very much appreciated.
13  Archive / Frontend / Re: Category not opening to image view in one category only on: 30-12-2010 15:48:45
FYI

I just went to Config Manager>Paths and Directories. I had to change the joom_settings.css to 664 before it would be writeable.

The ftp_upload path was unwritable despite permissions being 755. I set the index.php within to 664. No change.

The watermark path was unwritable despite permissions being 755 on the folders.

Am using Version 1.5.6.1.

Please help.

Thanks.
14  Archive / Frontend / Re: Category not opening to image view in one category only on: 30-12-2010 15:27:42
Erftalle,

I changed permissions for all folders to 755 and files in the com_joomgallery folder to 644. Files within the subfolders remain at 755. That didn't fix the problem for the ailing category - I couldn't move the subcategories out of it or delete it. When I tried deleting the ailing category from within the component admin area I got the error:
Quote
Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in /home/artsouthend/www/www/pi/administrator/components/com_joomgallery/models/categories.php on line 357

When in phpMyAdmin I am told that under "name" and "parent" in the jos_joomgallery_catg: "The indexes idx_parent and parent seem to be equal and one of them could possibly be removed."

As far as manually removing the ailing "Advertising2" category from the database, I'll have to ask the host how to do that. It's above my head.

Any advice so far before I take that action?

Thanks.
15  Archive / Frontend / Re: Category not opening to image view in one category only on: 22-10-2010 20:28:45
Quote
did you also manually remove the empty image folders of the "ailing" category "Advertising" from the filesystem before  renaming "Advertising2" to "Advertising" ?

Thank you, Erftralle. I did not do this. Not all the image folders were empty (but that is poor excuse).

I'm confused about how to "remove" them - thru my server CP, the JG admin panel? Do I delete empty folders but move folders with images to their own parent category, then rename "Advertising2" to "Advertising" and then put them back ?

Thanks very much. I feel like I'm getting to know JG. :>)
Pages: [1] 2
HOSTED BY SCHWARZKÜNSTLER ®

PROTECTED BY  ZB BLOCK  AND Project Honey Pot
Theme orange-lt created by panic

Bad Behavior has blocked 8376 access attempts in the last 7 days.