maternal
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

 
Advanced search

22745 Posts in 6703 Topics- by 17593 Members - Latest Member: permsk

20-10-2019 14:39:06
JOOM::GALLERY::FORUMArchiveJoomGallery 2.x ACLMigration500 Error while attempting migration
Pages: [1]
Print
Author Topic: 500 Error while attempting migration  (Read 6377 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
timleonard
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 41


View Profile
« on: 23-10-2011 04:56:03 »

I need some help to find the problem as to why i get a 500 error when trying to perform the migration.

The script processes all the categories but only seems to process about 26 photos then gives an error after about 25 seconds or so and I can't seem to pin point the problem. 

I have tried following settings in PHP and it still errors out:
max_execution_time =600
max_input_time = 600
memory_limit = 256M

I am using PHP 5.3.8

Any pointer would be appreciated

TL
Logged
Chraneco
Developer-Team
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3544


View Profile
« Reply #1 on: 23-10-2011 20:55:47 »

Hi,

was there any additional information given with the error message?

Could you please attach the log file of the migration which you can find in the log directory of Joomla! to your next post?

Regards
Chraneco
Logged
timleonard
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 41


View Profile
« Reply #2 on: 23-10-2011 23:22:43 »

Hi

Thanks for replying...I did not turn any errors or warning so not sure if there was any additional warnings, should I try that?

Attached is the log file

TL
Logged
Chraneco
Developer-Team
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3544


View Profile
« Reply #3 on: 24-10-2011 08:57:27 »

Hi,

thanks, maybe there was a problem with the Assets.

Please uninstall the new gallery completely and check whether all database tables and folders were removed after that.
If yes, please install it again and try once more.

Did you do a check in maintenance manager of the old gallery afore migration? If no, please do that, too.

Regards
Chraneco
Logged
timleonard
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 41


View Profile
« Reply #4 on: 25-10-2011 06:09:56 »

Quote
thanks, maybe there was a problem with the Assets.

Please uninstall the new gallery completely and check whether all database tables and folders were removed after that.
If yes, please install it again and try once more.

I uninstalled and checked the assets...There is no reference to Joomgallery in the asset table
 
Quote
Did you do a check in maintenance manager of the old gallery afore migration? If no, please do that, too.

Yes I checked, it displays the following
"There were no corrupt images found! All images should be shown properly."


TL

Logged
Chraneco
Developer-Team
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3544


View Profile
« Reply #5 on: 25-10-2011 08:19:36 »

Hi,

thanks, is a message like that also displayed in the next three tabs of the maintenance manager?

If yes, please try again to migrate. If the error occurs again please post a screenshot of it.

Regards
Chraneco
Logged
timleonard
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 41


View Profile
« Reply #6 on: 27-10-2011 07:11:31 »

is a message like that also displayed in the next three tabs of the maintenance manager?

If yes, please try again to migrate. If the error occurs again please post a screenshot of it.

Yes the message is the same, I tried the migration again and the same occured.  The error page is attached but doesn't give any details

Thanks again for taking the time to assist
Logged
Chraneco
Developer-Team
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3544


View Profile
« Reply #7 on: 27-10-2011 12:43:23 »

Hi,

thanks, that is an internal server error. That means it is displayed by your server rather than by PHP.

Please ask your hoster why this error occurs.

Regards
Chraneco
Logged
carsten888
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 19



View Profile
« Reply #8 on: 03-04-2012 18:42:59 »

I got this error:

Quote
500 - An error has occurred.
Parent asset ID could not be found

Does anyone know what to do to fix this?

Logged
Chraneco
Developer-Team
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3544


View Profile
« Reply #9 on: 04-04-2012 00:01:08 »

Hi,

this error means that you aren't using a fresh and clean installation of JoomGallery 2.0.
Please uninstall and reinstall it again.

Regards
Chraneco
Logged
carsten888
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 19



View Profile
« Reply #10 on: 04-04-2012 09:18:39 »

I uninstalled and installed again. installed the migrator file again and then the started. It told me:
Quote
There were 1 error(s) during migration. Please have a look at the logfile.
i checked the log and it is full of :
Quote
ERROR   DB error: Unknown column 'parent_id' in 'field list' SQL=INSERT INTO sfgp_joomgallery_catg
which is puzzling because there is a colum parent_id present, and values have been inserted there.
Logged
Chraneco
Developer-Team
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3544


View Profile
« Reply #11 on: 04-04-2012 11:08:53 »

Hi,

could you please attach the complete log file to your next post?

Which database table prefix do you use in the old installation and which one in the new?

Regards
Chraneco
Logged
Pages: [1]
Print
Jump to:  

HOSTED BY SCHWARZKÜNSTLER ®

PROTECTED BY  ZB BLOCK  AND Project Honey Pot
Theme orange-lt created by panic

Bad Behavior has blocked 8325 access attempts in the last 7 days.