imagematernal
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

 
Advanced search

22745 Posts in 6703 Topics- by 17593 Members - Latest Member: permsk

15-10-2019 09:29:41
JOOM::GALLERY::FORUMJoomGallery 2.x ACLBackend / AdministrationCategories not behaving as directories in front-end
Pages: [1]
Print
Author Topic: Categories not behaving as directories in front-end  (Read 2741 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
BillsBayou
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


View Profile
« on: 29-02-2012 22:01:33 »

I've created 3 categories: 2007, 2008, 2009
Each has 12 categories: January, February...December

Summary:
On the front-end, when I browse by year and then by month, I only get images for 2007.  If 2007 has no photos for a month, but a later year does, I get an empty gallery when entering the months of those years.

Detail:
This is what works correctly for display, but the address bar looses the year directory in the address:

Gallery home shows one thumbnail each for 2007, 2008, 2009.
     address bar reads: http://mysite.org/joomla/photo-gallery; There is no JoomGallery breadcrumb line
Clicking 2007, I see one thumbnail for each month category.
     address bar reads: http://gnobs.org/joomla/photo-gallery/2007
     JoomGallery breadcrumb reads Home » 2007
Clicking December, I see the photos for December 2007.
     address bar reads: http://gnobs.org/joomla/photo-gallery/december
     JoomGallery breadcrumb reads Home » 2007 » December

Future years show correct sub-category thumbnails, but not the correct sub-category gallery:
Back up to the year category.  Thumbnails still display for each year.
     address bar reads: http://gnobs.org/joomla/photo-gallery
     JoomGallery breadcrumb is not present
Clicking 2008, I see one thumbnail for each month category. 
     address bar reads: http://gnobs.org/joomla/photo-gallery/2008
     JoomGallery reads Home » 2008
The thumbnails are of the correct photos for each month.
Clicking on December, I see the December 2007 gallery.
     address bar reads: http://gnobs.org/joomla/photo-gallery/december
     JoomGallery reads Home » 2007 » December

Sub-categories show thumbnails but no gallery photos if the month is empty in 2007:
I upload no photos to category 2007, sub-category January.
I upload several photos to category 2008, sub-category January.
Looking in the 2007 category, there is no entry for January.
Looking in the 2008 category, there is a thumbnail for January.
Clicking on the 2008 sub cat January, I get NO photos.
     JoomGallery thumbnail reads Home » 2007 » January
Logged
BillsBayou
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


View Profile
« Reply #1 on: 29-02-2012 22:23:23 »

If I sign on and view "User Panel", every photo can be accessed on it's own Joom Gallery page.  However, I have my concerns as to the address bar still not showing a year category, just the month sub-cat.
Logged
Chraneco
Developer-Team
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3544


View Profile
« Reply #2 on: 01-03-2012 10:05:10 »

Hi,

I think this is a SEF problem due to indentical aliases.

Please at first delete the menu item for JoomGallery and recreate it afterwards.
Then please check that the aliases of the categories are correct. For example, for category 'December' of main category 2008 the alias has to be '2008/december', not only 'december'. You can empty the field and store the category in order to automatically get the correct alias.

Regards
Chraneco
Logged
BillsBayou
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 7


View Profile
« Reply #3 on: 01-03-2012 18:46:07 »

Fixed my problem.  Thanks.
Logged
Pages: [1]
Print
Jump to:  

HOSTED BY SCHWARZKÜNSTLER ®

PROTECTED BY  ZB BLOCK  AND Project Honey Pot
Theme orange-lt created by panic

Bad Behavior has blocked 8148 access attempts in the last 7 days.